Citrix NetScaler

Med Citrix NetScaler får du en Application Delivery Controller (ADC), som kan klare det meste for dig. En NetScaler kan forbedre bl.a. brugeroplevelse, hastighed og sikkerhed for dig.

NetScaler startede som et load balancing-værktøj, men har udviklet sig til at være langt mere omfattende.

En NetScaler sørger for forbedring af især tilgængelighed, brugeroplevelse, SSL-offload og sikkerhed.

Citrix NetScaler

Citrix NetScaler

Tilgængelighed

Med en høj detaljegrad måler NetScaler belastningen på dine servere, og sørger for at fordele trafikken ud til de servere, som er mindst belastede. Det øger hastigheden, og samtidig kvaliteten af brugeroplevelsen.

Når du f.eks. har brug for at udskifte en server, opdager NetScaler selv at serveren er utilgængelig, og sørger automatisk for at sende trafikken til de øvrige servere. Du kan sågar sætte NetScaleren til ikke kun at checke om serveren svarer, men også om den pågældende service er oppe. Dette sikrer at der ikke bliver nogen afbrydelser, og betyder altså at du f.eks. ikke mister kunder, fordi de bliver afbrudt midt i et køb.

Brugeroplevelse og performance

NetScaler forbedrer din brugeroplevelse på flere måder, end de tidligere nævnte. Den bruger helt automatisk den optimale protokol, sørger for at indholdet på din hjemmeside kommer i den rigtige rækkefølge og tilpasser opløsningen på billeder til den enhed, som den besøgende bruger.

Hvis den besøgende bruger en almindelig computer med en stærk forbindelse, så forventer de flotte billeder med det samme. Bruges der derimod eksempelvis en smartphone og en tvivlsom forbindelse, så behøver f.eks. opløsningen af et billede ikke at være helt så høj. NetScaler tilpasser selv oplevelsen af din hjemmeside til lige præcis den bruger, som kigger på den. NetScaler ved nemlig hvilken enhed der bruges, hvilken internetforbindelse der er tale om og hvilken browser der er i brug.

SSL-Offload

Med en NetScaler får du krypteret al trafik som kommer ind og ud, hvilket normalt er en meget krævende opgave. Uden en NetScaler foregår dette som regel på en server, men sådan en opgave kan overbelaste serveren voldsomt. NetScaleren krypterer ekstern trafik før det når serveren, og krypterer ligeledes trafik fra serveren, før det bliver sendt ud.

NetScaleren bruges også til caching, og gemmer dele af de blivende dele af din hjemmeside for brugeren, så hjemmesiden loades hurtigere, når de åbner den igen. Desuden ligger alle certifikater på NetScaler.

Sikkerhed

Der kan være mange måder at autentificere en bruger på i den samme virksomhed, og disse kan sagtens være forskellige fra server til intranet til e-mail. NetScaleren holder styr på hvad der kræves af de forskellige systemer, og beder selv om yderligere autentificering, hvis der f.eks. er tale om en 2-faktor autentificering.

Endvidere sendes brugerens indtastninger fra datafelter på hjemmesiden direkte til NetScaler inden det når serveren, og kan altså afvises, hvis der er tale om noget uhensigtsmæssigt. NetScaler kan også sortere ulovlige eller falske requests til indhold fra, f.eks. hvis der deeplinkes til indhold på hjemmesiden.

Når du vælger en NetScaler, får du altså en løsning, som kommer langt omkring i forhold til både hastighed, sikkerhed og performance, og giver dig mange muligheder.

Hvis du kunne tænke dig at læse nærmere om en konkret case med NetScaler, så kan du se mere på vores blog.

Vi tager gerne en snak, og du skal være mere end velkommen til at kontakte os. Har du tekniske spørgsmål, kan Torben hjælpe dig. Omhandler dine spørgsmål derimod priser, eller har du brug for et tilbud, så kan Michael hjælpe dig.

Kontakt en ekspert

Kontakt Torben
Torben AagaardNetværks- og sikkerhedskonsulent24 25 67 42taa@level8.dk

Kontakt Frank
Frank BangSalg, Øst20 30 74 04frank@level8.dk

Kontakt Michael
Michael AskjærSalg, Vest30 86 50 80mas@level8.dk