Partnerskab med Signaturgruppen

NemID bliver i stigende grad brugt til fjernadgang på netværket i kommuner og virksomheder. Samtidig mærker Signaturgruppen en stigende efterspørgsel efter sikker godkendelse af udstyr på netværket og indleder derfor et strategisk samarbejde med sikkerhedseksperterne fra Level 8. Sammen kan de to virksomheder levere en helstøbt løsning med fokus på både sikkerhed og brugervenlighed.

NemID er blevet en populær sikkerhedsmekanisme, når medarbejdere skal på intranettet eller arbejde hjemmefra. 100.000 gange om måneden bliver medarbejderes personlige NemID brugt i embeds medfør til en sikker fjernadgang til arbejdspladsen. Det viser en opgørelse over logins på Signaturgruppens løsninger i 2013. Virksomheden er specialister i digital identitet og sikkerhed, og de mærker en stigende efterspørgsel efter enkel og sikker netværksadgang.

”Det er særligt kommunerne, der er interesserede i den her løsning, men de private virksomheder er også kommet godt med. NemID er en enkel og velkendt løsning for langt de fleste danskere, og derfor er det en attraktiv løsning til sikker adgang fra hjemmearbejdspladsen til eksempelvis intranet, Citrix eller VPN. Vi kan også tilbyde kunderne backupsystemer med eksempelvis sms som fallback, så der altid er adgang for alle brugergrupper,” fortæller Morten Storm Petersen, der er direktør i Signaturgruppen.

Der skal styr på udstyret

Samtidig med successen oplever han også, at kunderne i stigende grad ønsker at kontrollere adgangen til deres netværk, hvor der differentieres mellem forskellige målgrupper og typer af udstyr. Derfor har Signaturgruppen indledt et strategisk samarbejde med Level 8, der arbejder med netværkssikkerhed.

”Fremgangen i antallet af logins med NemID viser, at virksomheder sigter efter en simpel og velkendt løsning. Udfordringen er at kombinere det simple med en øget sikkerhed i forhold til det udstyr, der bliver koblet på netværket, så både sikkerhedschef, IT-support og medarbejderne får en mere produktiv hverdag. Her er samarbejdet med Level 8 et perfekt supplement til vores kompetencer,” siger Morten Storm Petersen.

Et simpelt scenarie er, at medarbejderne skal have fuld adgang til alt fra virksomhedens egne computere, mens kunder og gæster med egne mobile enheder eksempelvis skal anvises til et gæstenet, som har kontrolleret adgang til internettet og det interne netværk. Ofte er der dog mange flere variabler at tage højde for.

”Sikkerheden omkring netværk er i dag en uhyre kompleks størrelse, og det er vigtigt, at både infrastruktur og autentifikationsløsningerne bliver designet korrekt fra starten. Vi oplever desværre ofte, at virksomhedernes PKI-installation ikke til fulde understøtter kravene til sikkerhed og fleksibilitet, og samtidig har virksomhedernes medarbejdere sjældent kompetencer inden for praktisk PKI-implementering. Sammen med Signaturgruppen kan vi sikre en sikker og brugervenlig godkendelse af tablets, smartphones og laptops både med traditionelle certifikatbaserede løsninger og applikations- og NemID-baserede logon-muligheder,” siger Henrik Skovfoged, der er administrerende direktør i Level 8.

Om Level 8:

En ung og dynamisk virksomhed med hovedkontor i Aarhus og et kommende kontor i København. Samlet blandt de ansatte ligger der generationers viden og ekspertise indenfor komplekse IT-sikkerheds- og netværksløsninger. Virksomhedens 6 ansatte servicerer på daglig basis mellemstore og store virksomheder, der har nogle af landets mest spændende, udfordrende og komplekse IT-setups.

Om Signaturgruppen:

Signaturgruppen har igennem årene oparbejdet en stærk kunde- og produktportefølje indenfor området sikkerhed, Digital Identitet, NemID og digital signatur, således at virksomheden i dag står som markedsleder på dette felt. Virksomheden er stiftet I 2006 af fire af profilerne bag den første signatur fra TDC, OCES1.

www.signaturgruppen.dk

Begge virksomheder har til huse i IT-miljøet på Katrinebjerg i Aarhus, og med deres fælles kompetencer er det målsætningen at udvikle og implementere helstøbte løsninger, der både tilgodeser krav til sikkerhed og ønsket om brugervenlighed.