Scandlines

Smidigt samarbejde sikrede Scandlines den rette wi-fi-løsning

Scandlines

Scandlines har investeret i et nyt trådløst netværk, som ligger i skyen. Det administreres af Level 8, hvis fleksible tilgang hjalp til en søstærk implementeringsproces, fortæller rederiet.

Scandlines er et af Europas største færgerederier og forbinder hver dag Danmark og Tyskland med to færgeruter. Som en del af Scandlines’ gode kundeservice vil man gerne tilbyde de rejsende gratis wi-fi på havneområderne, hvor bilerne holder og venter på færgerne. Derfor har rederiet været på udkig efter en gangbar løsning, og efter en udbudsrunde faldt valget på Level 8 som leverandør.

“Level 8 var både den virksomhed, der svarede bedst på udbuddet rent løsningsmæssigt, og så var de billigere. Så det valg var lige til højrebenet,” siger Anders Funch, der er Head of IT Project Management i Scandlines.

Sparer tid og ressourcer

Scandlines har valgt den cloud-baserede wi-fi-service Cisco Meraki og har indgået en aftale med Level 8 om driften af netværket de kommende år. Dermed slipper Scandlines for selv at administrere og overvåge netværket, og samtidig undgår rederiet at få status som internetudbyder (ISP), hvilket betyder, at Level 8 står med de juridiske forpligtelser i forbindelse med driften af netværket.

“Samlet set har vi fået en løsning, som vi stort set ikke selv er blandet ind i. Det betyder, at vi sparer tid internt, fordi vi hverken skal bruge ressourcer på support, fejlhåndtering eller oplæring i systemet. Vi køber bare en tjeneste, som bliver serviceret, når der er behov for det,” siger Anders Funch.

Level 8 har været meget fleksible i processen. Vi er meget tilfredse med samarbejdet.

Udtalelse
  • Anders Funch
  • Head of IT Project Management
  • Scandlines

“Vi har for eksempel haft et par strømafbrydelser i vores havne, hvor Level 8 meget hurtigt reagerede og informerede os om, at netværket havde mistet forbindelse i dén og dén havn. Så vi kan se, at setuppet virker.”

Fleksibilitet sikrer godt samarbejde

I første omgang er det trådløse netværk etableret på færgehavnene i Rødby, Gedser, Rostock og Puttgarden, og senere får de rejsende også trådløst netværk på Scandlines’ nye Gedser-Rostock-færger.

På grund af sikkerhedsreglerne for skibe og havnefaciliteter er der strenge krav til, hvem der må operere på havnene. Derfor har Scandlines selv sørget for netværkets fysiske infrastruktur i form af netværkskabling, strømadgang og master til access points.

Rederiet havde allerede inden udbudsrunden lagt en plan for dén del, men undervejs i projektet blev man nødt til at ændre planen, da det viste sig, at nogle master ikke kunne få adgang til strøm i dagtimerne. Det betød også, at implementeringen af det trådløse netværk krævede en ekstra indsats fra Level 8’s side.

“Level 8 har været meget fleksible i processen, og selvom vores omplanlægning kostede dem ekstra timer og arbejde i forhold til dét, der var aftalt, tog de ikke ekstra for det. Level 8 kunne i princippet bare været gået i ‘jurist-mode’ og have sagt: Det står ikke i kontrakten. Men der var ikke noget fnidder fra deres side. I stedet havde de en meget smidig tilgang til situationen, og vi fik hurtigt løst problemstillingerne. De har i det hele taget været nemme at arbejde sammen med, så vi er meget tilfredse med samarbejdet,” siger Anders Funch.